Handig gereedschap voor bestratingsbedrijven

2023-06-13
Veluwenkamp B.V.

Bestratingsbedrijven merken ongetwijfeld dat het werk soms behoorlijk zwaar kan zijn. Het tillen van zware stenen, het graven van geulen en het egaliseren van oppervlakken kan een fysieke uitdaging zijn. Met behulp van handige tools kan het werk een stuk gemakkelijker gemaakt worden. Denk hierbij aan de knikmops en trilplaat. In dit artikel zullen we enkele van deze geweldige tools bespreken die alle bestratingsbedrijven in zijn arsenaal zouden moeten hebben. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder!

Knikmops

De knikmops 180 is een absolute gamechanger. Deze compacte machine combineert de functies van een schep en een heftruck, waardoor het tillen en verplaatsen van zware materialen een fluitje van een cent wordt. Met de knikmops kun je moeiteloos stenen, zand en andere spullen op de werklocatie verplaatsen. Het is een ware werkpartner die de productiviteit verhoogt en de fysieke belasting aanzienlijk vermindert.

Laserwaterpas

Een vlak oppervlak is essentieel voor een geslaagd bestratingsproject. Met een laserwaterpas kun je snel en nauwkeurig controleren of de bestrating op de juiste hoogte ligt. Deze tool projecteert een laserlijn op de grond, waardoor je gemakkelijk kunt zien waar eventuele oneffenheden zijn. Het bespaart je veel tijd en moeite bij het egaliseren van de ondergrond, waardoor je projecten efficiënter kunt afronden.

Voegenkrabber

Het afwerken van bestrating is een stap om ervoor te zorgen dat alles er netjes uitziet en goed op zijn plaats blijft liggen. Een voegenkrabber is een handig gereedschap dat speciaal is ontworpen om oude voegen te verwijderen en nieuwe voegen aan te brengen. Met een stevige handgreep en scherpe tanden kun je gemakkelijk de oude voegen uitkrabben en de nieuwe voegen gelijkmatig aanbrengen. Het resultaat is een strakke en professionele uitstraling van de bestrating.

Trilplaat

Een goed verdichte ondergrond is nodig voor duurzame bestrating. Een trilplaat is een krachtig gereedschap dat gebruikt wordt om de ondergrond stevig aan te drukken. Het maakt gebruik van trillende bewegingen om de bodemdeeltjes te verdichten, waardoor een stabiele basis ontstaat voor de bestrating. Met een trilplaat kun je efficiënt grote oppervlakken verdichten. Handig, niet?

Tegelsnijder

Soms moet je tijdens een bestratingsproject tegels of stenen op maat snijden om perfecte pasvormen te creëren. Een tegelsnijder is speciaal ontworpen voor dit doel. Het heeft scherpe snijwielen waarmee je moeiteloos tegels kunt snijden zonder ze te breken. Met een tegelsnijder kun je nauwkeurige en nette sneden maken, waardoor je het gewenste resultaat bereikt zonder gedoe. Met de bovenstaande tools kunnen bestratingsbedrijven hun werk een stuk gemakkelijker maken.